RATB reintroduce plata călătoriei prin SMS

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a reintrodus serviciul de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun prin SMS .

De această dată, facilitatea de plată este valabilă atât pentru Abonamentul de o zi, cât şi pentru călătoriile efectuate pe liniile Expres 780 şi 783.

Această modalitate de plată nu este valabilă pentru mijloacele de transport ale liniilor preorăşeneşti.

Preţul pentru abonamentul de o zi este de 1,65 euro+TVA (8,79 lei, TVA inclus). Preţul pentru o călătorie pe liniile expres este de 0.75 euro+TVA (3,99 lei, TVA inclus).

SMS-ul de comandă este gratuit în reţelele Vodafone, Telekom şi DigiMobil, iar în reţeaua Orange are un cost de 0,05 euro+TVA.

Pentru obţinerea unui abonament urban pentru o zi, înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, călătorii vor trimite un SMS, cu textul A la numărul 7458. În câteva secunde, vor primi un mesaj care va conţine un cod ce va confirma efectuarea tranzacţiei.

Pentru linia Expres 780, mesajul către numărul 7458 trebuie să conţină textul E780, iar pentru linia Expres 783, mesajul trebuie să conţină textul E783.

Obligaţia călătorilor este de a păstra SMS-ul pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului sau, în cazul liniilor Expres, până la efectuarea integrală a călătoriei.

Nu uita! Iti poti incarca si online cardul de calatorie! Cum? Citeste aici: https://www.iqool.ro/ratb-online-primul-serviciu-online-pentru-reincarcarea-cardurilor-de-transport/

RATB-afis_sms

 

You may also like...

Popular Posts